perjantai 2. toukokuuta 2008

Tanskalainen maksapasteija

Alkuruoka Hors - D´ouvre Tanskalainen maksapateija Terrine a la danoise

1 iso pasteijavuoka

Raaka-aineet
Panadi - sidontaseos:
- margariinia 150g
- vehnäjauhoja 240g=4dl
- maitoa 5dl

Massa:
- sian maksaa 500g
- silavaa 200g
- anjovisfileitä 50g
- sipulia 150g
- munia 2kpl
- suolaa 1, 5 tl
- valkopippuria 1/4 tl

Hyytelöinti.
- kirkasta lihalientä 5dl
- sherryä 2rkl
- liivakoita 5kpl

Valmistus
1. Valmista panadi kuten maitokastike - jäähdytä se.
2. Jauha maksa, anjovikset ja sipuli kolmeen kertaan niin, että seos on tasainen ja sileä.
3. Sekoita keskenään maksamassa ja jäähtynyt panadi.
4. Lisää seokseen muna ja mausteet
5. Leikkaa puhdas silava ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä pasteijavuoka
6. Kaada pasteijaseos vuokaan - jätä noin 1/3 osa vuoasta nousemisen varaa
7. Kypsennä pasteija kannen tai folion alla vesihauteessa 200 asteessa uunissa noin 1-1.5 tuntia
Kokeile kypsyys hammastikulla, jos sisus ei tartu tikkuun on pasteija kypsä.
8. Jäähdytä pasteija valmistusvuoassaan
9. Valmista hytelöliemi
10. Kumoa kylmä pasteija ja poista silava sen pinnalta
11. Hyytelöi puhtaan vuoan pohja
12. Asettele koristeet paikoilleen ja hyytelöi uudestaan.
13. Nosta maksapasteija takaisin vuokaan. täytä reunat ja pinta hyytelöliemellä.