perjantai 25. huhtikuuta 2008

Kalaruuat Päivällisen pääruoka

Paistetut Kalaruuat (Poisson)
Kalaa Orly (orlii)
5 annosta

Raaka-aineet

Frityyritaikina
Vettä tai olutta 1dl
Vehnäjauhoja 80g
Munia 1kpl
Suolaa 1tl

Sekoita tasaikseksi taikinaksi.

Valkopippuria 2tl
Siruuna tai lime mehua 2tl
Vehnäjauhoja 2rkl
Kalaa (siikaa, kuhaa tai haukea) n. 1.5kg

Valmistus

1 Valmista frityyritaikina.
2 Perkaa ja fileoi kala tai käytä valmiita fileitä, leikkaa kala annospaloiksi tai kapeiksi suikaleiksi.
3 Mausta, kasta vehnäjauhoihin, frityyritaikinaan ja syväpaista kalat.

Ohuet fileet 160-170 asteessa n. 6-8min

Esillepano
Sitruunan tai limen viipaleita 10kpl
Syväpaistettuja persiljan oksia tai tuoretta tilliä
Tilliperunoita n. 1kg
Tomaattikastiketta 5dl
( sauce tomate)

Aseta kala kuumalle tarjoiluvadille kakkupaperin päälle. korista se sitruunalla /limellä ja syväpaistetulla persiljalla tai tuoreella tilillä.
pane kuumat tilliperunat tarjoilukulhoon ja kuuma kastike maljaan.

Huom! kuivaa kaikki tuotteet ( pintakuivaus) ja kasta sitten frityyritaikinaan tai sitten kaksinkertainen leivitys.

Kalapalat kannattaa kieritellä vehnäjauhoissa ennen kastamista frityyritaikinaan.

Tarjoilulämpä - kuuma. Älä polta näppejäsi kuumanölyn kanssa.