tiistai 22. huhtikuuta 2008

Vielä ehdit vapuksi valmistaa

Vielä ehdit vapuksi tekemään sinappisilakoita ( tämä on ravintolan salainen ohje Tampereelta )

Kalaruuat
Silakka
poisson hareng de la baltique Tuoresuolatut silakat

Raaka-aineet 5kg silakoita, jos teet vähemmän jaa viidellä, saat kilon ohjeen.

Silakoita 5kg

Marinointiliemi
Vettä 2,5l
Tavallista etikkaa 2,5dl
suolaa 2,5 ruokalusikallista

Kastike
Sinappia 0,75dl
Sokeria 6dl
suolaa 1dl
Jauhettua valko-tai mustapippuria 2rkl
Punaviinietikkaa 6dl
Öljyä 1l
Tilliä 250g

Valmistus

1. Puhdista ja fileoi silakat. Jos ostat valmiita fileitä ei tarvitse tätä vaihetta tehdä, silloin voit huomioida silakka fileiden määrän esimerkiksi 3kg
2.Leikkaa saksilla evät ja pyrstö pois halkaise fileet.
3. Sekoita marinointiliemen ainekset. Pane silakata liemeen ja anna niiden olla siinä pari tuntia. Sekoita silakoita silloin tällöin.
4. Valmista kastike
- sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri, ja punaviinietikka. Vatkaa seosta jonkin aikaa. Käytä sähkövatkainta.
- lisää öljy ohuena nauhana (lankana) koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- lisää hienoksi hakattu tilli.
5. valuat marinoituneet silakat ja kuivaa ne huolellisesti papereiden välissä.
6. Lado silakafileet kastikkeen kanssa kerroksittain vuokaan tasaisin riveihin nahkapuoli alaspäin.
7. Pane silakat kylmään kypsymään ainakin pariksi päiväksi. Parhaimmillaan ne ovat 5-6 vuorokauden kuluttua.

On muuten hyviä ........tai sitten tilaat pizzan, kuten tavallisesti ja ostat abbansillitöheröä.

Jude - Suwantokuha http://www.suwantokuha.com/