sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Vapun Herkkuja Mexikolaisittain

Moi, kastikkeiden sijasta annan TACO ohjeen. Chilli with Beans

Ohje on kymmenelle hengelle.

Chilli with Beans

Taco Soocci
10 portion
1 prk tomaatti murskaa
1
1iso sipuli
1 purkki jalopenoa liemineen n. 50-80g
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruuna tai limettimehua
1/2 tl natriumglutamaattia

Hienonna sipuli ja pane kaikki aineet kypsymään kattilaan. Keitä kunnes sipuli on kypsää. Anna jäähtyä. Makuja voi parannella oman mielensä mukaiseksi lisäämällä jalopenoa , suolaa , sokeria.

Chilli with Beans

Ohje kymmenelle hengelle

Oliiviöljyä tai jotain muuta paistamiseen
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl jauhettua jeeraa
1 tl paprikajauhetta
2 punaista tai vihreää chiliä (hätätapauksessa chilijauhetta)
700-800g jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa
100g tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
suolaa maun mukaisesti - maistele
2 prk kidney papuja
1 prk kikherneitä
1 prk ruskeita papuja

Valmistus

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja freesaa ( kuullota ) sipulit, lisää mausteet ja anna niiden imeytyä lihaan. Sitten lisää tomaattimurska ja pyree.

Hauduta noin 50min - 60 min ja lisää tarvittaessa vettä johon voit laitta vähän punaviiniä, tarkistele makua. Loppuvaiheessa lisää pavut ja anna niiden kuumeta.

Avocado soocci

10 annosta

1 prk kermaviiliä
1 -2 avocadoa
1/2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl limemehua (tai sitruuna)
valkopippuria

Aineet sekoitetaan tehosekoittajassa tasaiseksi ja annetaan maustua. Tarkista maku ja lisää, jos jotain mielestäsi tarvitaan.


Koti Sima

10l vettä
1/2 fariinisokeria
1/2 kiloa taloussokeria
3 sitruunaa tai limeä
1/4 tl hiivaa

Valmistus
Sokeri sulatetaan kuumaaan veteen ja jäähdytetään kädenlämpöiseksi, lisätään sitruunat (mehu ja hedelmäliha) ja lisätään hiiva, joka ensin liotetaan pieneen määrään nestettä ja lisätään sitten isoon astiaan, jossa sima on. ( Huom! hiivasolut kuolevat, jos vesi on yli 37 asteista, joten liota kädenlämpöiseen veteen.

Annetaan olla astiassa ( kattila tai muoviämpäri ) noin vuorokauden huoneen lämmössä. Sima pullotetaan puhtaisiin pulloihin joihin on lisätty 1/2 tl sokeria /pullo ja muutama rusina halutessa.

Kaada suppilon läpi sima pulloon ja sulje tiiviisti pullot. Anna käydä vuorokausi huoneen lämmössä ja siirrä kylmään ja anna kypsyä 3-4 päivää. Valmista tuli.

Vinkki, voit laittaa 1-2 limeä ja raastaa reilusti inkivääriä, saat mainiota Ginger juomaa.