sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

PATARUOKA vasikka (veau)`voo`

Osso Buco 5 annosta Lounaan pääruoka

Raaka-aineet

Viipaloitua vasikanpotkaa 1kg
Suolaa 2tl
Valkopippuria 1tl
Vehnäjauhoja 2rkl
Tomaattisosetta 2rkl
Liemijuureskuutioita ( selleri, purjo,
palsternakka, porkkana, sipuli )
Lihalientä ( mieluummin aitoa) 4dl
Valkoviiniä 1dl

Valmistus
1 Tee potkaviipaleiden verinahkaan muutama poikittaisviilto käpertymisen estämiseksi.
2 Kierittele viipaleet maustetuissa vehnäjauhoissa.
3 Ruskista ja siirrä ne pataan ( valurautapataan)
4 Freesaa ( kuullota ) juurekset ja tomaattisose samassa rasvassa ja pane kaikki ainekset pataan.
Juures kuutioiden koko on noin 5mm eli 0,5cm
5 Lisää liemi, jota pitää olla sen verran, että potkaviipaleet juuri ja juuri peittyvät.
6Peitä pata kannella ja hauduta ruoka kypsäksi liedellä tai uunissa. ( noin 60-90 minuuttia), jos käytät muuta kuin vasikanpotkaa saa kypsennysaika olla pidempi ( 120-180 minuuttia ), voit myös hauduttaa tämän jälkeen miedolla lämmöllä n. 100 astetta tai allekin.

Tarjoilu ja Esillepano
Osso Buco tarjoillaan keitetyn spaghetin kanssa.
Viisi annosta spaghettia ( älä keitä liian kypsäksi vaan niin , että tuntuu hampaissa hieman "kovahkolta") al` dente

Kaada Osso Buco ja kuuma spaghetti muhennoskulhoihin ( tarjoilukulhot )

Osso Bucon voit tarjota myös perunoiden kera.

Tarjoilulämmön pitää olla kuuma.

Juomaksi kelpaa mielestäni espanjalaistyyppinen hieman voimakas- ja tumma punaviini, vesi, kivennäisvesi, kotikalja, olut. Jos olet viineistä eri mieltä tai sinulla on vaihtoehtoja, voit toki tarjota mielijuomiasi.

Hyvää ruokahalua.

Seuraavksi käsittelen lihaliemen valmistamisen sekä Sause Espagnolen valmistamisen. Onneksi näitä saa nykyään kaupoista hyvinä valmisvalmisteina, koska ovat hieman työläitä kotona valmistettaviksi ja pieniä määriä ei juuri kannata valmistaa.

Kastikkeet
ovat hyvä ruuan A ja O, joten sivuilla käydään läpi lukemattomia eri kastikevaihtoehtoja, joiden raaka-aineina käytetään aitoja tuotteita, kuten voita ja täysrasvaista kermaa.